رئیس خانه مطبوعات ایلام:

رسانه ها ابزار دموکراسی مستقیم در جامعه هستند

پنج شنبه 01 خرداد 1404 ساعت 10:31
کدخبر: 542
حیدربیگی گفت: در دنیای امروز، رسانه نه تنها رکن چهارم دموکراسی بلکه به ابزار دموکراسی مستقیم تبدیل شده و تأثیر عمیقی بر افکار عمومی و جامعه دارد.
رسانه ها ابزار دموکراسی مستقیم در جامعه هستند

به گزارش روژآوا ؛ «علی حیدربیگی» رئیس خانه مطبوعات ایلامدر جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه مؤلفه‌های فرهنگی و سیاسی ـ اجتماعی، در روند توسعه ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار داشت: از آغاز پروژه‌های توسعه در کشور، این عدم توازن و نقص مشهود بوده است.

رئیس خانه مطبوعات ایلام با بیان اینکه عدم توجه به رسانه ها از جمله وجوه مغفول توسعه بوده گفت: در دنیای امروز، رسانه نه تنها رکن چهارم دموکراسی بلکه به ابزار دموکراسی مستقیم تبدیل شده و تأثیر عمیقی بر افکار عمومی و جامعه دارد.

وی ادامه داد: امروزه این امکان برای افراد فراهم شده که هر شخصی صدای خود را داشته باشد و به همین دلیل، توجه به بروزسازی سیاستهای رسانه‌‌ای یک ضرورت حیاتی و بنیادی است.

رئیس خانه مطبوعات ایلام  تصریح کرد: نظریه‌پردازان و صاحب‌نظران معتقدند که ابزارهای رسانه‌ای علاوه بر کارکردهای مشخص و عینی دارای قدرت پنهان هستند و  اجبار و خشونت نهفته‌ای در پشت سر آنها قرار دارد.

حیدربیگی با اشاره به تحولات در دنیای رسانه گفت: راه‌اندازی کمیته‌هایی در حوزه‌های اخلاق رسانه، آموزش و اقتصاد رسانه در دستور کار خانه مطبوعات قرار دارد.

وی گفت: همانگونه که نهادهای صنفی در حوزه پزشکی و مهندسی دارای ساختار و نهادهای جا افتاده با منابع مالی و انسانی قوی شناخته می‌شوند خانه مطبوعات هم به عنوان نهاد صنفی رسانه.باید به سمت ساختار سازی و تخصصی شدن   اما نگاه ما به توسعه غالباً از منظر پزشکی یا مهندسی بوده و کمتر به مسائل اقتصادی توجه شده است.

حیدربیگی در  ادامه با تاکید بر اینکه معیشت رسانه‌ها و خبرنگاران یکی از دلایل اصلی ما برای ورود به این حوزه است، گفت: با ظهور فناوری‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کشورها به سمت تأمین منابع مالی پایدار برای رسانه‌ها رفته‌اند. 

وی با بیان اینکه در گذشته، رسانه‌های کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی از طریق یارانه‌های دولتی و تبلیغات تأمین مالی می‌شدند، گفت: متأسفانه در کشور ما، منابع مالی عمدتاً به صدا و سیما اختصاص یافته است. 

 رئیس خانه مطبوعات ایلام با اشاره به اینکه بر اساس گزارش‌های مرکز پژوهشهای مجلس، صدا و سیما در سال 1402 اعتبار 1178 میلیارد تومانی دارد، افزود: این در حالیست  که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها 407 میلیارد تومان بودجه دارد که نشان می دهد خبرگزاری جمهوری اسلامی بیش از 50 درصد بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در اختیار دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه بخش دیگری از منابع مالی رسانه‌ها به آگهی‌های دولتی مربوط می‌شود که متأسفانه به درستی اجرا نمی‌شود،گفت:  برای حل این مشکل نیازمند همگرایی دستگاه‌های نظارتی و استانداری هستیم.

حیدربیگی در ادامه با بیان اینکه یکی از تهدیدات جدی این است که برخی رسانه‌ها خارج از نظام قانون‌گذاری رشد کرده‌اند و توانمند شده‌اند که این وضعیت قانونی ما را تحت تأثیر قرار داده است، گفت: بنابراین، یکی از نقاط ضعف اساسی در کشور ما، سیاست‌های کلان در حوزه رسانه و اختصاص بودجه‌های مناسب به آن است. 

رییس خانه مطبوعات ایلام گفت: استان ایلام باید به عنوان مرجع رسانه‌های رسمی عمل کند و در این راستا نیازمند بازنگری و تجدید نظر در سیاست‌های موجود هستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه نمیشود منتظر تغییر سیاستهای کلان ماند و باید در چارچوب مقررات و سیاستهای فعلی اقدامات موثری انجام داد گفت: اجرای پیوست رسانه‌ای برای تمامی حوزه‌های عمرانی، پروژه‌های فرهنگی و اقتصادی، اولین پیشنهاد مطرحی هیات رییسه خانه مطبوعات بوده است، چرا که در این پروژه‌ها باید رسانه‌ها به‌خوبی دیده شوند و همزمان با پیشبرد این فعالیت‌ها، به موضوعات مرتبط پرداخته شود. 

حیدربیگی نحوه برگزاری نشست های خبری و رویدادها را  یکی از موضوعات دیگر عنوان کرد و گفت: ما در گذشته نیز بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌ایم، چراکه برگزاری این رویدادها می‌تواند به تقویت اقتصاد رسانه کمک کند. 

وی ادامه داد: متأسفانه، برخی از دستگاه‌ها به‌ویژه در زمینه برگزاری این رویدادها، فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند و ممکن است یک دهه باشد که هیچ‌گونه برنامه‌ای برگزار نکرده‌اند.

حیدربیگی گفت: همچنین در حوزه سلامت، چه در زمینه سلامت روان و چه در سلامت جسمی، در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های جدید، برنامه‌ریزی هدفمندی نداریم. در حال حاضر، اگر اتفاقی در این حوزه‌ها رخ دهد، معمولاً به‌صورت پراکنده و بدون برنامه‌ریزی مشخص توسط افراد یا نهادهای مختلف انجام می‌شود وی گفت: بسیاری از بیماری‌هایی که امروز در جامعه ما وجود دارد، به دلیل عدم تولید محتوای آموزشی مستمر و هدفمند در این زمینه است.

رییس خانه مطبوعات ایلام در پایان با تأکید بر نیاز بر تولید محتوای آموزشی مستمر و با کیفیت در حوزه سلامت، گفت: همچنین باید در زمینههای دیگر مثل شهروندی، حاکمیت قانون، هویت ملی، مهارتهای زندگی و .... به تولید محتوی بپردازیم.

انتهای پیام/ع

پربازدیدها

  • :کارنامه وزارت راه و شهرسازی در تحقق وعده‌های عمرانی و مسکن
  • :مذاکره آره، ولی از موضع قدرت
  • :سنگربان تیم پرسپولیس انتخاب شد
  • :ورود خیران به عرصه آبرسانی برکات زیادی دارد
  • :ایران در میانه پنجره جمعیتی است
  • :رویداد رسانه ای نسل امید در ایلام برگزار شد
  • :اطلاعیه قطعی برق ایلام ۳۱ اردیبهشت
  • :رسانه ها به گسترش فرهنگ فرزندآوری کمک کنند
  • :آتش سوزی مناطق هلیلان مهار شد
  • : رانندگان استیجاری علوم پزشکی را دریابید

آخرین خبر ها

  • :تنش آبی در ۱۲۸ روستای ایلام رفع می‌شود
  • :ابلاغ‌های قضایی در ایلام به ۹۵ درصد الکترونیکی رسید
  • :کشف ۱۵ قطعه کبک زنده در سیروان
  • :رسانه ها ابزار دموکراسی مستقیم در جامعه هستند
  • :کشف ۴ میلیون دینار قاچاق در مرز مهران
  • : توقیف ۶ تن گندم قاچاق در دره شهر
  • : رانندگان استیجاری علوم پزشکی را دریابید
  • :اطلاعیه قطعی برق ایلام ۳۱ اردیبهشت
  • :آتش سوزی مناطق هلیلان مهار شد
  • :61 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شد