یادداشت/

خودکشی های سریالی در چوار

شنبه 07 مرداد 1402 ساعت 10:50
کدخبر: 311
طی ماه‌های اخیر شهرستان چوار در استان ایلام در صدر اخبار مربوط به خودکشی بوده است ‌.
خودکشی های سریالی در چوار

گروه اجتماعی روژآوا :: پایگاه خبری ایلامیان در یادداشتی نوشت: مسئله خودکشی در هر جامعه‌ای نشان‌دهنده‌ی مشکلات مختلفی است که باید با برنامه ریزی و مدیریت صحیح از سوی مسئولان ، بررسی و راهکارهای لازم برای پیشگیری از آن‌ ارائه شود.
 این آسیب اجتماعی نیازمند یک بررسی دقیق از سوی صاحبنظران در استان است، تا دلایل و عوامل این معضل را مورد مطالعه قرار داده و به راه‌حل‌های مؤثر و مناسب برای رفع آن دست پیدا کرد.
به باور نگارنده، یکی از عمده عوامل ایجاد نابهنجاری هایی مانند خودکشی در جوامع کمتر برخوردار ، فقدان شغل‌های مناسب و فرصت و شرایط کار به شکل گسترده است. 
بنابراین، ایجاد شغل‌ها و بسترهای اشتغال پایدار می‌تواند یکی از راهکارهای جلوگیری از روند رو به افزایش خودکشی باشد. 
قطعا ًتحلیل و بررسی دقیق‌تری از دلایل و عوامل ایجاد خودکشی در استان و همچنین ارائه راهکارهای مؤثر و تخصصی در این زمینه از سوی متخصصان و روانشناسان، می‌تواند به بهبود این وضعیت کمک کند.
طی ماه‌های اخیر شهرستان چوار در استان ایلام در صدر اخبار مربوط به خودکشی بوده است ‌.
مسئله خودکشی در شهرستان چوار نشان می‌دهد که مشکلات اجتماعی و روانی بسیاری در این شهر وجود دارد که نیازمند رسیدگی و توجه جدی است. 
برای توقف این پدیده شوم ، نیازمند شناسایی علل و ریشه‌های آن و ارائه راهکارهای مناسب برای جلوگیری از آن هستیم. 
گرچه چند وقت پیش نیز تلنگری در این خصوص به مسئولان اجتماعی استانداری ایلام در رسانه ایلامیان داده شد ،اما طبق معمول، با بی‌تفاوتی مسئولان مربوطه، این معضل اجتماعی بهبود نیافته و متاسفانه امروز خبر مشابهی در فضای مجازی دست به دست شد که از خودکشي فردی خبر می داد که به علت اخراج از محل کار ،اقدام به این روش تباه کننده نموده است.
طبق شنیده ها ، فرد مذکور به علت ممنوع الورود شدن به محل کار و در نهایت اخراج و پس از آن خواهش و تمنا برای بازگشت به کار و عدم موافقت با درخواست او ،با توجه به وضعیت معیشتی که با آن روبرو هستیم ، چاره را در خودکشی دانسته و به زندگی خودخاتمه داده است.
طبق گفته های کارکنان شرکت پتروشیمی ایلام، طی یکسال گذشته ، این پنجمین خودکشی پرسنل این شرکت است که از قضا همگی آنها جز نیروهای ۱۵ روز کار این شرکت بوده اند ‌.
سوالی که برای بسیاری از مردم پیش آمده ، این است که چرا شورای اسلامی کار(که مهم ترین وظیفه آن ایجاد همکاری بیشتر و بهتر بین کارگران یک کارگاه و کارفرما و اداره کل تعاون، کار  و رفاه اجتماعی است) در شرکت پتروشیمی  تشکیل نشده و عدم اجرای آن توسط این شرکت و هم چنین تعلل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام پس از چهار سال، چه توجیهی دارد ؟ 
مساله دیگری که باید به آن پرداخت، عدم انعقاد قراردادهای یکساله پتروشیمی با کارگران است و پتروشیمی برای این که بتواند آنطور که مایل است با کارگران برخورد کند، قراردادهای یک ماهه و کمتر با کارگران منعقد می کند، تا در شرایط خاص، بتواند به راحتی نیروی کار را که هزاران سختی و مشقت را با دل و جان می خرند  تا در خط تولید نقش آفرینی کنند،را اخراج کنند .
با این تفاسیر انعقاد قرارداد یکساله و تشکیل شورای اسلامی کار، باعث می شود که کارگر به مساله کار و بهره وری و افزایش تولید فکر کند، نه این که روز شماری کند که پس از پایان قرارداد و عدم قرارداد برای تامین امرار معاش خانواده ،شرمنده زن و فرزندان خود شود.
مسئله پیش آمده، نشان می‌دهد که مشکلات جدی در پتروشیمی ایلام وجود دارد که نیازمند توجه و رسیدگی سریع از سوی مسئولان است. 
برای جلوگیری از اخراج نیروهای شرکتی و افزایش رضایت شغلی، باید اشتغال پایدار ایجاد کرده ،به نظرات کارکنان گوش داده شود و شرایط کاری آنان ‌نیز بهبود یابد.
مدیران و معاونت توسعه انسانی مجتمع پتروشیمی ایلام در شرایط خاص کنونی در عین رعایت موازین قانونی میبایست  با مدار و انعطاف بیشتری با کارگران و کارکنان خود مواجه شوند، تا شاهد شکل گیری این دست از مسائل ناگوار که منجر به از دست رفتن جان پدر جوان یک خانواده ایلامی است، نشوند.
مسئولان هلدینگ خلیج فارس باید بدانند هم مردم شهرستان چوار و هم طبیعت بکر آن، در معرض شدیدترین آسیب های زیست محیطی است، که میتواند آثار مخربی بر سلامت و بهداشت ساکنین منطقه وارد آورد ،که در حال حاضر نیز مطابق آمار ،شاهد افزایش چشمگیر بیمارهای کشنده ای همچون سرطان در بین اهالی این شهرستان و حتی شهر ایلام هستیم، پس می‌طلبد در راستای جبران این آسیب ها، هر چه بیشتر مراقب شهروندان چواری باشند.
در نهایت، باید شرایط کاری و اجتماعی را بهبود داد و بسترهای مناسب برای رشد و توسعه کارکنان را فراهم کرد نه زمینه را برای خودکشي و خشونت در آنها مهیا کرد.

انتهای پیام/ع

پربازدیدها

  • :کارنامه وزارت راه و شهرسازی در تحقق وعده‌های عمرانی و مسکن

آخرین خبر ها

  • :کارنامه وزارت راه و شهرسازی در تحقق وعده‌های عمرانی و مسکن
  • :همراه اول در مسیر تحول؛ رسالت برند جدید چیست؟
  • :تاب آوری ایران در ۷ سال تحریم الگوی قابل توجهی برای کشورهای منطقه است/ گسترش همکاری‌های اقتصادی برای بهبود روابط سیاسی
  • :بسیج و حوزه های اقدام
  • :تنوع زیستی و حیات وحش ایلام
  • :اقتصاد مقاومتی ؛ تاب‌آوری در مقابل چالش‌ها
  • :شب یلدا از دیرباز تا امروز
  • :تحلیلی از شاخص بورس تهران
  • :وارثان بصیرت؛ نسل ایستاده در مسیر انقلاب
  • :گنجینه باستانی پشتکوه ایلام در آستانه ثبت جهانی